Vastlad (13-19 veebr)
+18
maszke
kats
Heleen
VäikeTama
janee
aniitram
mitsunitsu
Siki
Marianne
Ansukas
Pärlike
keivi
siq29
accra
Cat
Monique
tixit
HoneyMoon
22 posters
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 6
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Vastlad (13-19 veebr)
Panen siia etteruttavalt üles mõned vastlakuklite retseptid.
PALUN
Ise soovitan julgelt SEDA retsepti (kellele maitsevad tugevama maitsega saiad, suurenda veidi soola ja suhkru kogust).
Selveri kuklid
Veel vasteldega seonduvaid toite:
Hernesupp:
1.5 klaasi Herned (kuivatatud)
0.5 klaasi kruubid
500 g Suitsuliha (kondiga)
1 tk Sibul
2 tk Porgand
2.5 l Vesi
maitserohelist (till)
Pane herned ja kruubid eelmisel päeval külma vette likku. Pane herned koos leovee, kruupide ning lihaga keema (mina alustan lihaga, natukese aja pärast lisan hrned/kruubid). Keeda väikesel kuumusel, kuni kõik ained on pehmed. Riivi porgand ja haki sibul peeneks, prae kergelt pannil läbi ja lisa supile. Maitsesta. Võta liha supist välja, eemalda kondid ja lõika liha väikesteks tükkideks ning pane supi sisse tagasi (tihti jätan liha kontidele- meesperele väga meeldib supikonte närida).
Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.
Keedetud oad:
Põldoad
Vesi
Sool
maitseroheline
Pane kuivatatud oad 24 tunniks ligunema. Vaheta vesi puhta vastu ja keeda madalal kuumusel täiesti pehmeks, selleks kulub paar tundi. Pane vett vähemalt kaks korda rohkem kui ube. Keetmise lõpupoole lisa soola. Kalla oad sõelale nõrguma, serveerimisel raputa soovi korral peale peenestatud tilli. Kui roog tundub liiga mage, sega kuumade ubade hulka peent soola. Võid lisada ka praetud peekonikuubikuid.
Tangupuder:
250 g odratangu
1,5 l vett
10 kartulit
150g soola- või suitsuliha
1 sibul
100g võid
100g piima
Pane eelmiselt päeval likku pandud tangud keema. Lisa soola (olenevalt liha soolasusest vähem, kui ravaliselt kartulipudrule). Lisa 10-15 minuti pärast kartul. Lase keeda, kuni kartul on pehme. Samal ajal prae kergelt liha pannil tükeldatud sibulaga. Tambi kartuli-tangusegu pudruks. Lisa praetud liha, või, piim. Sega segi.
Sobib keedetud seakoodiga
1.5 klaasi Herned (kuivatatud)
0.5 klaasi kruubid
500 g Suitsuliha (kondiga)
1 tk Sibul
2 tk Porgand
2.5 l Vesi
maitserohelist (till)
Pane herned ja kruubid eelmisel päeval külma vette likku. Pane herned koos leovee, kruupide ning lihaga keema (mina alustan lihaga, natukese aja pärast lisan hrned/kruubid). Keeda väikesel kuumusel, kuni kõik ained on pehmed. Riivi porgand ja haki sibul peeneks, prae kergelt pannil läbi ja lisa supile. Maitsesta. Võta liha supist välja, eemalda kondid ja lõika liha väikesteks tükkideks ning pane supi sisse tagasi (tihti jätan liha kontidele- meesperele väga meeldib supikonte närida).
Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.
Keedetud oad:
Põldoad
Vesi
Sool
maitseroheline
Pane kuivatatud oad 24 tunniks ligunema. Vaheta vesi puhta vastu ja keeda madalal kuumusel täiesti pehmeks, selleks kulub paar tundi. Pane vett vähemalt kaks korda rohkem kui ube. Keetmise lõpupoole lisa soola. Kalla oad sõelale nõrguma, serveerimisel raputa soovi korral peale peenestatud tilli. Kui roog tundub liiga mage, sega kuumade ubade hulka peent soola. Võid lisada ka praetud peekonikuubikuid.
Tangupuder:
250 g odratangu
1,5 l vett
10 kartulit
150g soola- või suitsuliha
1 sibul
100g võid
100g piima
Pane eelmiselt päeval likku pandud tangud keema. Lisa soola (olenevalt liha soolasusest vähem, kui ravaliselt kartulipudrule). Lisa 10-15 minuti pärast kartul. Lase keeda, kuni kartul on pehme. Samal ajal prae kergelt liha pannil tükeldatud sibulaga. Tambi kartuli-tangusegu pudruks. Lisa praetud liha, või, piim. Sega segi.
Sobib keedetud seakoodiga
Vastlaaegsed tublid perenaised:
*Tixit
*Honeymoon
*Siq29
*Accra
*Monique
*Cat
*Keivi
*Ansukas
*Marianne
*Siki
*Pärlike
*Mitsunitsu
*Aniitram
*Patty
*Andromache
*Kats
*Maszke
*Janee
*Elefant
*Bostonyx
Viimati muutis seda HoneyMoon (Laup 20 Veeb 2010, 11:02). Kokku muudetud 30 korda
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Ma prooviks oma esimesed vastlakuklid valmis küpsetada. Nii, et mind võib ka nimekirja lisada
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Ma polegi kursis asjaga, millal need vastlad täpsemalt on? Ma eelmine aasta küpsetasin vastlakukleid, äki proovin see aasta ka, kui aega on
Monique- Omaklubi kristall
- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Age : 36
Asukoht : Viljandi
Registration date : 27/05/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Lahe, need on tôesti eestimaised, mida mujalt ei saa! Hernesuppi teeks isegi kui komponente leiaks.
Re: Vastlad (13-19 veebr)
tixit kirjutas:Ma prooviks oma esimesed vastlakuklid valmis küpsetada. Nii, et mind võib ka nimekirja lisada
Tahtsin just sama kirjuta .
Hunnik pärmi on juba valmis ostetud .
Tegelt võiks ühe supi (proovida) ju kah kokku keerata .
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 41
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Kunas need vastlad on? Hernesuppi võiks teha küll, nii et võib mind ka nimekirja panna.
kuklite tegemise jätan oma mehe hooleks
kuklite tegemise jätan oma mehe hooleks
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Minu teada on sellel aastal 16 (võib julgelt parandada, kui eksin). Kukleid teeme terve nädala - nii igaks juhuks Eriti hea saab, kui vahukoore vahustada maitse järgi kas kohupiimaga või nagu meie teeme- vaniljesuhkruga ja igale kuklile panen vahukoore alla törtsu haput moosi. (jõuhvikas, punane sõstar).
Re: Vastlad (13-19 veebr)
On jah 16.veebruaril, vaatasin kalendrist järgi. Ja see juba nädala pärast ju! Tuleb kähku hakata vastlapäeva menüüd kokku sättima!
Re: Vastlad (13-19 veebr)
HoneyMoon, ma nüüd vaatasin su antud hernesupi retsepti lähemalt. Mina panen hernesupisse lisaks hernestele ja kruubile ka kartulit.
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Loomulikult! Mõni ei pane porgandit ka. See on selline "klassikaline" põhiretsept.siq29 kirjutas:HoneyMoon, ma nüüd vaatasin su antud hernesupi retsepti lähemalt. Mina panen hernesupisse lisaks hernestele ja kruubile ka kartulit.
Siinkohal ongi hea välja hõigata- pange kõik julgelt ka teisi vastlatoite üles! Ma tegin n.ö. otsa lahti ainult
Viimati muutis seda HoneyMoon (Teis 09 Veeb 2010, 18:50). Kokku muudetud 1 kord
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Ma panengi porgandit ka, ja sellised ümmargused viilud. need teevad supi lõbusalt värviliseks!
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Kunagi sugulaste juures olid laual ka praetud saia ja leiva kuubikud ,et neid siis supile peale raputada.
accra- Moderaator
-
Postituste arv : 5652
Age : 41
Asukoht : Joensuu
Registration date : 16/02/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Mind võib ka lisada.
Eelmisel aastal tegin vastlakukleid ja ega sel aastal saa kehvem olla Eks paistab, äkki võtan hernesupi ka plaani
keivi- Postituste arv : 250
Age : 41
Asukoht : Saku
Registration date : 04/03/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Mina ka teen kindlasti midagi, vähemalt kuklid on küll plaanis.
Meie pere teeb hernesuppi täiesti teistmoodi. Abikaasa lihtsalt võttis kunagi kätte ja otsustas, et külmutatud hernestest peab ka suppi saama ja nüüd selle alusel teemegi, vahel tuleb päris "tulise" maitsega teine, olenevalt, mis ribi konkreetselt sees on.
Komponendid:
1 pakk sügvkülmutatud herneid
1 pakk sügavkülmutatud herne-porgandi segu
1 väike sink (võimalikult naturaalse maitsega)
"rööviliribi" või muu maitsestatud ribi pakk
suur hulk vett (ma kogust ei tea, aga meie portsjon tuleb kõige suuremas potis, mis meil on)
päris üksjagu soola, et vedelik mage ei jääks
Kõigepealt panemegi herned ja porgandid keema ja kui need parajalt pehmed, lisame singi ja ribi ning laseme veel natuke keeda. Lisame soola ja see ongi kõik Erinevatele rasvastele suppidele ja praadidele on see supp päris lihtne ja mõnus vaheldus ja korra paari kuu tagant meil ikka selle järele isu tekib.
Meie pere teeb hernesuppi täiesti teistmoodi. Abikaasa lihtsalt võttis kunagi kätte ja otsustas, et külmutatud hernestest peab ka suppi saama ja nüüd selle alusel teemegi, vahel tuleb päris "tulise" maitsega teine, olenevalt, mis ribi konkreetselt sees on.
Komponendid:
1 pakk sügvkülmutatud herneid
1 pakk sügavkülmutatud herne-porgandi segu
1 väike sink (võimalikult naturaalse maitsega)
"rööviliribi" või muu maitsestatud ribi pakk
suur hulk vett (ma kogust ei tea, aga meie portsjon tuleb kõige suuremas potis, mis meil on)
päris üksjagu soola, et vedelik mage ei jääks
Kõigepealt panemegi herned ja porgandid keema ja kui need parajalt pehmed, lisame singi ja ribi ning laseme veel natuke keeda. Lisame soola ja see ongi kõik Erinevatele rasvastele suppidele ja praadidele on see supp päris lihtne ja mõnus vaheldus ja korra paari kuu tagant meil ikka selle järele isu tekib.
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Age : 39
Asukoht : Otepää
Registration date : 18/02/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Sellepeale pole tulnudki, et kùlmutatud hernestest suppi teha? Kas nad siis pudruks ka keevad? Ilmselt ta jah nii tummine vist ei jàà
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Ma keedan hernesuppi koorimata hernestest. Olen proovinud kooritud hernestest keeta, aga mul läks püreesupiks ära.
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Külmutatud herneid me pudiks ei keeda, tulebki selline vedela vedelikuga supp (lahja lurriga ), aga siiski päris pehmeks laseme herned. Kui esimest kord nägin, mida mees katsetab, hakkasin südamest naerma, et kes siis nii hernesuppi teeb, aga maitse tuli nii hea, et edaspidi olemegi hakanud konkreetselt niimoodi tegema. Samas, olenevalt ribist või singist, mis sisse läheb, tuleb maitse pea iga kord pisut erinev ning sellest oleneb ka supi rasvasus.
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Age : 39
Asukoht : Otepää
Registration date : 18/02/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Ja kas siis ongi hernesupi maitse ka? Meil ju ei ole siin kuivatatud herneid saada ja prooviks siis kah kùlmutatud hernestega!
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Ma ei ütleks, et tal nüüd täielikult tradtsioonilise hernesupi maitse oleks, aga mingid nüansid on, eriti, kui kasutada võimalikult naturaalset ja rasvast suitsutatud sinki/liha (hernesuppidele annabki see suitsune liha tegelikult põhilise maitse).
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Age : 39
Asukoht : Otepää
Registration date : 18/02/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Seda jah ja suitsusinki on meil ikka saada. Nii, et ilmselt peab ka tegema hakkama.
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Selveri leheküljel on ka ühed päris isuäratava täidisega kuklid,mõtlesin ka teha aga pole veel jõudnud.Pärm kapis ootab küll juba : annan lehekülje ka siis honeymoon võib ju enda kuklite juurde lisada kui soovib http://www.selver.eu/index.php?id=15781
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Heihoo! Kuna "eelregistreerimine" juba käib (nagu ka mu esimene proovikuklitainas), siis oleks tore rohkem koosvasteldajaid näha! Hea vana püha, liugu lähete nagunii laskma- siis pole enam raske "pärisvastlaid" tekitada pisukese hea toiduga!
Kellele ei meeldi vahukoor, andke üles alternatiivkuklite retsepte, kes ei söö hernest, teeb seakooti, kellele ei maitse seakoot, loeb ennast minust targemaks ja leiab veel mõne hea vastlatoidu.
Kellele ei meeldi vahukoor, andke üles alternatiivkuklite retsepte, kes ei söö hernest, teeb seakooti, kellele ei maitse seakoot, loeb ennast minust targemaks ja leiab veel mõne hea vastlatoidu.
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Mind võib ka kirja panna! Ma hakkan ka küpsetama!
Üks "kukkel" on juba "ahjus", mis neid teisi siis veel teha pole!
Üks "kukkel" on juba "ahjus", mis neid teisi siis veel teha pole!
Marianne- Moderaator
- Postituste arv : 3012
Age : 40
Asukoht : Tallinn, mõnus roheline rajoon
Registration date : 01/09/2009
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Marianne kirjutas:Mind võib ka kirja panna! Ma hakkan ka küpsetama!
Üks "kukkel" on juba "ahjus", mis neid teisi siis veel teha pole!
Re: Vastlad (13-19 veebr)
Mida ma ilma omaklubita teeks.. Isegi vastlad magaks maha Aga osalen koostegemises kindlasti... Ainult mida teha...
Siki- Postituste arv : 259
Asukoht : Tartu
Registration date : 18/06/2009
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 6
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Kolm 15 Juun 2016, 08:45 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.138
Esm 15 Juun 2015, 12:41 by Mustlasplika
» Sassy vesi
Kolm 27 Mai 2015, 13:48 by Mustlasplika
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.137
Reede 24 Apr 2015, 10:14 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.136
Reede 17 Apr 2015, 23:30 by Triibuliine
» Suvikõrvitsa tagliatelle
Reede 17 Apr 2015, 18:54 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.135
Esm 13 Apr 2015, 21:39 by Triibuliine
» Hommiku pirukas .
Püh 12 Apr 2015, 09:18 by accra
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.134
Reede 03 Apr 2015, 14:04 by Triibuliine
» Mis raamatut te hetkel loete?
Kolm 01 Apr 2015, 20:59 by tsunaami
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.133
Teis 31 Märts 2015, 21:39 by Triibuliine
» Mis värvi on Teie laste silmad?
Püh 29 Märts 2015, 22:46 by Mustlasplika
» Kas sulle meeldib saunas käia?
Püh 29 Märts 2015, 22:44 by ˇmiio23
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.132
Reede 27 Märts 2015, 08:44 by Triibuliine
» Võidab see, kes viimase vastuse kirjutab (12 tundi) vol.131
Teis 24 Märts 2015, 20:06 by Triibuliine