Kas vaja(si)te raseduse ajal lisarauda?
+4
anka
mary
kaktus18
Pärlike
8 posters
O.M.A. klubi :: Rasedus :: Rasedus
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kas vaja(si)te raseduse ajal lisarauda?
Kellel on hemoglobiin raseduse ajal madal olnud? Kas ja milliseid rauapreparaate kasutasite ning mida tegite lisaks, et hemoglobiini taset hoida? Eelmise raseduse ajal tarvitasin Ferrum Lek-i kuskil poole raseduse pealt. Seekord sain 26ndal nädalal teada, et veri nn. nõrgaks jäänud ja pean jälle tablette võtma. Toitumises väga midagi muuta ei oska: tarbin palju liha (ka just punast liha) ning ka enamik soovitatavaid rauarikkamaid puu- ja juurvilju meie toidulaual täitsa leidub
Pärlike- abiAdministraator
-
Postituste arv : 3307
Registration date : 18/02/2009
Re: Kas vaja(si)te raseduse ajal lisarauda?
Mina sõin ka raseduse ajal Ferrum Lek tablette. Ma ka üritasin endale ikka liha sisse pressida (millegipärast raseduse ajal eriti ei suutnud liha süüa, muidu enne ja peale seda pole liha vastu midagi olnud), samuti kõike muud, mida arst süüa soovitas, aga rauatablette pidin sellegipoolest sööma.
Ei tea, kas sellel mingi seos on, aga laps pidi ka rauakuuri läbi tegema umbes aastaselt või veidi enne
Ei tea, kas sellel mingi seos on, aga laps pidi ka rauakuuri läbi tegema umbes aastaselt või veidi enne
Mul pidi ka laps enne esimest eluaastat rauakuuri läbi tegema ja mõtlen ka, et kuna tollal veel imetasin, et minu veri samuti selles mingit rolli mängis.
-
Mul raseduse ajal püsis hemoglobiin küll korras, kuid sünnitusega kukkus kolinal 70-le. Siis määrati Retafer rauatablette, mida sõin kuu aega, et veri korda saada. Aga lisaks jõin päevas naturaalset granaatõunamahla ikka liitrite kaupa. Tundus, et granaatõunamahl ka aitas, kuna mul sünnitusjärgsel kahel päeval muudkui langes ja langes hgb veelgi, lõpuks jäi püsima ja arst uskus, et kindlasti mängis ka granaatõunamahl oma osa, sest kummutasin seda ikka ohtralt. Ega ma rohkem ise midagi eraldi hgb tõstmiseks ei teinudki, sest rauatabletid peaksid siiski asja kontrolli all hoidma.
Minul oli raseduse alguses hemoglobiini näit 147, seitsmendaks kuuks oli kukkunud 124 peale aga midagi eraldi lisaks küll veel sööma ei pea. Eks näis mida sünnitus endaga kaasa toob.
Raseduse ajal ei pidanud, kuid pärast sünnitust pidin tegema Retaferi kuuri läbi
armsake- Omaklubi kristall
-
Postituste arv : 3632
Registration date : 16/02/2009
Kui numbritest rääkida, siis eelmise rasedusega oli hgb alla 100, peale sünnitust mingi 80ne juures. Seekord oli teise trimestri alguses juba näit 116 ehk selline piiripealsem, aga nüüd on vahepeal olnud aega sel päris palju langeda. Mul ongi kahju, et analüüside vastusesse oli kirjutatud ainult, et veri on nn nõrgaks jäänud ja soovitused mida teha, aga numbrites midagi kirjas polnud.
-
Retaferi sõin kui raua näitaja langes alla 100. Sinnani toiduga turgutasin veiseliha, maasikad, peet
See näitaja oleneb inimesest ka aga arstid räägivad, et 100 on see piir rasedal kust maalt peaks tablette sööma hakkama.
Muidugi kui mõnel hakkan juba 110-120 pealt iiveldus-unisus siis võib ka varem.
See näitaja oleneb inimesest ka aga arstid räägivad, et 100 on see piir rasedal kust maalt peaks tablette sööma hakkama.
Muidugi kui mõnel hakkan juba 110-120 pealt iiveldus-unisus siis võib ka varem.
Soulshaker- Omaklubi kristall
- Postituste arv : 2577
Registration date : 16/02/2009
Sõin ka raseduse ajal rauatbl. Näit langes alla 110, kui õigesti mäletan. Aga 1 väga nõme kõrvalnäht oli nendel - kõhukinnisus.
Mina võtsin lisaks Elevidile rauatablette. Hemoglobiin oli alla 110-t. Alguses katsetasin rauasiirupiga, tothemaga aga ei miskit. Lõpuks sain retseptiga Ferrum Lek närimistablette ja need aitasid.
Külaline- Külaline
Mina olen pidanud kõikide rasedustega rauda lisaks võtma. Esimese lapse ajal sain süste, mis olid juuuube valusad. Edaspidi olen tablette võtnud, viimaste raseduste ajal, kui näit läks 100-ni, sai kohe võtma hakatud. Eks väsimus ja unisus piinasid ka omajagu. Võtsin Retafer tablette ja ühe lapse ajal ka mingit vedelal kujul preparaati (mustsõstra maitsega oli, aga nimi ei meenu enam). Viimase lapse ajal võtsin raseduse lõpuni ja mingi aeg ka pärast sünnitust veel foolhappe tablette lisaks.
Lote35- Omaklubi hõbe
- Postituste arv : 906
Registration date : 12/01/2011
Similar topics
» Seks raseduse ajal
» Kas olete raseduse ajal oma tulevast last unes näinud?
» Milliseid imelikke isusid teil raseduse ajal oli?
» Naljakad juhtumid raseduse ajal ...
» Kui palju raseduse ajal juurde võtsid?
» Kas olete raseduse ajal oma tulevast last unes näinud?
» Milliseid imelikke isusid teil raseduse ajal oli?
» Naljakad juhtumid raseduse ajal ...
» Kui palju raseduse ajal juurde võtsid?
O.M.A. klubi :: Rasedus :: Rasedus
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1