O.M.A. klubi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal!

+16
siq29
Ketuemme
enny
effike
Soulshaker
accra
Kaja
anukas
minake
Cat
pariisitar
pisipisi2
riinu83
Heily
Monique
naxy
20 posters

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3 1, 2, 3  Next

Go down

Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! Empty Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal!

Postitamine  naxy Esm 30 Nov 2009, 13:28

Kuidas te üksi lastega hakkama saate? Kas pole raske? Mida mõtlete ja tunnete?
naxy
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 1250
Registration date : 19/11/2009

Tagasi üles Go down

Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! Empty Re: Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal!

Postitamine  naxy Esm 30 Nov 2009, 14:24

Meie issi juba neli kuud norras ... tal nii palju tütrekese edusamme nägemata jäänud ... sellest tõesti kahju.

Endal vahel ikka ka raske. Kui tütrekest poleks siis ikka suhteliselt nõme üksi olla ... nii hea on ju kahekesi (kolmekesi) olla. Kui väsimus peal siis saan ka ainult endale loota sest hetkel ju kedagi teist pole. Kodus pean kõigega ise hakkama saama (nii naiste kui meeste töödega). Seega üksi ikka raske.
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! Empty Re: Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal!

Postitamine  Monique Esm 30 Nov 2009, 17:12

Mul endal mees õnneks igal õhtul kodus, aga onu, kellel on kodus 9 last Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 824600 on vahepeal pikalt kodust eemal. Isegi paari kuu kaupa. Päris raske on ikka. Mina küll nii ei suudaks.
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv : 4383
Registration date : 27/05/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Esm 30 Nov 2009, 17:36

Monique kirjutas:Mul endal mees õnneks igal õhtul kodus, aga onu, kellel on kodus 9 last Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 824600 on vahepeal pikalt kodust eemal. Isegi paari kuu kaupa. Päris raske on ikka. Mina küll nii ei suudaks.

Oi aga kuidas emme 9 lapsega hakkama saab?
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Esm 30 Nov 2009, 19:03

No ega ma nii täpselt ei tea nende igapäevaelu, aga ta selline vanakooli naine Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 824600 saab kõigi töödega hakkama. Eks tal raske ikka on, aga no 9 last tahavad toitmist ja peab tööl käima kusagil. Suuremad lapsed ka aitavad kodus toimetusi teha.
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Heily Esm 30 Nov 2009, 19:12

Raske oli, jube raske oli! Kui mul pisem piiga sündis, siis oli mees Norras tööl ja vot siis oli tõesti raske - suuremat vaja lasteaeda viia, väiksem tahtis kodus tähelepanu ja samas oli ka külm talv ja ega nädalase lapsega eriti välja ei kippunud veel. Ise olin nii väsinud, aga lapsed ju sellest hooli - tahtsid süüa, toad tuli korras hoida, suurem (oli siis 4-aastane) tahtis mängida ja muljetada... Õnneks kestis see kuni väiksema aastaseks saamiseni, siis jäi issi Eestisse - aga lapse esimesel eluaastal jäi tal palju nägemata.

Nüüd on kahjuks olukord selline, et Tartus tööd pole ja mees töötab kaugemal - näeme paar korda nädalas ja nädalavahetustel. Eks see on suurema lapse hästi iseseisvaks kasvatanud, sest kui ma olen hommiku poole tööl, siis ta ärkab ise, sööb ise ja läheb kooli ise (tõsi, ma töölt helistan ja ajan üles ning siis ka helistan, kui ta peab hakkama bussi peale minema). Kui ma olen aga õhtu poole tööl, siis ta ongi peale kooli üksi kodus - õpib, teeb endale süüa, läheb trenni jne. Väiksemal on aga rasked need hommikud, kui tuleb kella seitsmeks koos emmega lasteaeda minna ja seal tuleb kõike kiiresti-kiiresti teha, sest emme peab oma rühma tagasi jõudma...

Mina pean muidugi väga tänama oma ema ja õde, kes on nii nõuga kui jõuga alati abiks olnud. Mul on aega ka enda jaoks olnud ja see ongi hea, sest vahepeal peab ennast ju laadima ka. Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 866508 Ja kui mees kodus on, siis ta on lihtsalt super - lapsed möllavad temaga ja siis nad käivad ka hästi palju igal pool (nii ilma minuta kui ka minuga).

Ps. Ma pole ammu sellele, et mees käib kaugemal tööl, enam mõelnud ja olen vist nii ära harjunud, et tegelikult ei tundu asi sugugi nii hull. Selline meie elu on ja ma naudin seda sellisena, sest koosoldud ajad on ju magusad! Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 866508
Heily
Heily

Postituste arv : 193
Registration date : 15/09/2009

http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&idu=

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Esm 30 Nov 2009, 19:17

Minul paaril sõbrannal mehed töötavad juba pikemat aega Soomes ja nad on sellega nii harjunud, et kogu-aeg üksi kodus on. Kui mees koju tuleb, siis tülitsevad ja jagelevad alatihti. Õudne.
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  riinu83 Esm 30 Nov 2009, 20:54

Ma olen ka nüüd pea kaks aastat poole kohaga üksikema olnud. Algus oli jube. Kõndisin koguaeg mööda elamist ringi ja käisin aknast välja vaatamas ja arvutasin päevas kümneid kordi, kui mitu päeva ta veel ära on. Suurem poja elas issi äraminekut väga raskelt üle. Nüüd on ka tema juba harjunud, et issi kaugel tööl on ja et temaga ainult telefoni teel suhelda saab. Väiksem poiss ei jaga veel midagi, aga kõik oma edusammud on ta teinud ilma issita. Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 173634 Ma ei meelitanud teda kõndima lootuses, et ehk näeb issi ka esimesed sammud ära, aga Sass ei jõudnud ära oodata ja tegi need ainult loetud päevad enne issi tulekut ära.

Paar kuud tagasi oli õudne - mul õnnestus kahe nädala jooksul kaks korda auto ja lastega teele jääda, veetoru läks puru ja siis veel hulganisti väikeseid asju nagu katkine kapiuks ja sahtlid, mis laiali lagunesid Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 848853 Siis olin ma meeleheitel küll.

Nüüd on nii, et kui mees koju tuleb, siis on mitu päeva harjumiseks. Pole ju harjunud, et üks suur mees koguaeg jalus on ja voodis nii vähe ruumi Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 824600 Vahepeal plaanisime, et lähen ka lastega tema juurde, aga kuna suurema poisiga on vaja iga nädal vähemalt korra polikliinikus käia, siis matsime mõtte maha. Läksin sügisest hoopis kooli, et kahe lapsega üksi kodus igav ei hakkaks Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 256643
riinu83
riinu83
Omaklubi pronks
Omaklubi pronks

Postituste arv : 305
Registration date : 22/05/2009

http://riin-meisterdab.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Teis 01 Dets 2009, 08:05

riinu83 tubli oled, et kahe lapse ja kodutööde kõrvalt koolis jõuad käia Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 547149
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Teis 01 Dets 2009, 09:15

Jah pean nõustuma, et isside äraolekul ka mõned head küljed. Voodis on tõesti palju rohkem ruumi ja kogu aeg ei pea süüa vaaritama. Aga vahel ikka üksi kurb ka ... nii tore oleks õhtul kaissu pugeda Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 866508

Minul ka veel magister pooleli aga enne sügist kindlasti kooli minna ei plaani ... sest last pole lihtsalt kusagile jätta ja ta veel liiga väike et loengusse kaasa võtta. Aga need emmed tublid kes koolis käivad ... muidu võib tõesti kodus olles hulluks minna.

Noh mul mees ka selle 10 kooselu aasta jooksul päris tihti välismaal olnud ... (saksamaal, prantsusmaal, soomes ... nüüd norras). Aga varem oli see kuidagi teisiti sest siis olin päris üksi kodus.

Aga meil ka head uudised ... saime eile õhtul teada, et meie issi tuleb koju laupäevaks ... nii et mõned päevad ongi veel jäänud.
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Teis 01 Dets 2009, 10:32

Naxy nii tore, et mees koju tuleb. Ilusat nv teile Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 547149
Kuidas te küll jaksate niiviisi üksi olla. MUl ka mees läheb täna õhtul tln ja tuleb alles reedel ja ma juba igatsen, kuigi ta tuleb täna veel koju ka natukeseks Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 824600
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  pisipisi2 Teis 01 Dets 2009, 16:32

Meie issi on ka 4 kuu kaupa ära.
Esimesel korral kui lapsega üksi jäin kartsin küll väga et kuidas me hakkama saame, raske oli aga kuidagi sai see aeg mööda. Üksi on ikka kurb ka aga mis teha.
Minu jaoks on eriti rasked just need ära minekud siis on kohe nädala aega hästi paha ja kurb olla aga edasi läheb kõik nagu mingisse rütmi ja aeg hakkab kiiremini minema. Poja on ka mõlemal issi äramineku korral 2 nädalat hästi viril olnud.
Muidu meil on nii mõnigi edusamm tehtud just siis kui issi kodus oli, eks paistab mis edasi saab.
pisipisi2
pisipisi2

Postituste arv : 240
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Teis 01 Dets 2009, 16:41

Edu ja jaksu sulle pisipisi2. 4 kuud on ikka üüratu aeg Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 790180
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Kolm 02 Dets 2009, 09:35

Monique kirjutas:Naxy nii tore, et mees koju tuleb. Ilusat nv teile Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 547149
Kuidas te küll jaksate niiviisi üksi olla. MUl ka mees läheb täna õhtul tln ja tuleb alles reedel ja ma juba igatsen, kuigi ta tuleb täna veel koju ka natukeseks Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 824600

Äitähh Monique ...! Loodame et tuleb ilus nädalavahetus. Noh olude sunnil lihtsalt peame üksi olemise üle elama aga jällenägemise rõõm on seda suurem. Õnneks saame iga päev skype teel suhelda ... ja veebikast näha. Nii näeb issi ka tütrekese krutskite tegemist:)
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Kolm 02 Dets 2009, 09:37

pisipisi2 kirjutas:Meie issi on ka 4 kuu kaupa ära.
Esimesel korral kui lapsega üksi jäin kartsin küll väga et kuidas me hakkama saame, raske oli aga kuidagi sai see aeg mööda. Üksi on ikka kurb ka aga mis teha.
Minu jaoks on eriti rasked just need ära minekud siis on kohe nädala aega hästi paha ja kurb olla aga edasi läheb kõik nagu mingisse rütmi ja aeg hakkab kiiremini minema. Poja on ka mõlemal issi äramineku korral 2 nädalat hästi viril olnud.
Muidu meil on nii mõnigi edusamm tehtud just siis kui issi kodus oli, eks paistab mis edasi saab.

Jah olen nõus, et esimene nädal pärast ära minekut tõesti kõige raskem. Pärast läheb aeg juba linnulennul. Ärge siis väga kurvad olge kui issi ära on!
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  pariisitar Kolm 02 Dets 2009, 12:03

Kauaks teil issid tavaliselt tagasi tulevad?
pariisitar
pariisitar
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! Tiitli23
Postituste arv : 2146
Registration date : 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  pisipisi2 Kolm 02 Dets 2009, 22:55

naxy kirjutas:
Jah olen nõus, et esimene nädal pärast ära minekut tõesti kõige raskem. Pärast läheb aeg juba linnulennul. Ärge siis väga kurvad olge kui issi ära on!

Eks me püüame ikka rõõmsad olla iseasi kuidas see alati välja tuleb :muie:

Meil issi on ära 4 kuud ja siis kodus 2 kuu vahel on rohkem ka kodus olnud, siis kui poja sündis oli umbes 4 kuud kodus.
pisipisi2
pisipisi2

Postituste arv : 240
Registration date : 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Püh 06 Dets 2009, 09:16

Meie issi ei saanudki nädalavahetusel koju tulla ... jõuab alles enne jõule mingi 20 detsembri paiku. See teeb natuke õnnetuks aga püüan kuidagi sellest üle olla.

Aga emmed, kuidas teil jõulueelne kiire aeg läheb ilma issideta?
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Monique Püh 06 Dets 2009, 10:24

naxy nii kurb, aga loodan, et selle eest on pärast jõule pikemalt kodus Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 547149
Monique
Monique
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Püh 06 Dets 2009, 11:50

Monique kirjutas:naxy nii kurb, aga loodan, et selle eest on pärast jõule pikemalt kodus Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 547149

Ei teagi ... see pole veel päris selge Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 173634
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cat Püh 06 Dets 2009, 11:52

Vaene naxy, ei kujuta ettegi end sinu olukorras. Tugevad emmed olete naised, kel mehed kaugel tööl.
Cat
Cat
Administraator

Postituste arv : 5936

http://nicoloan.wordpress.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  minake Püh 06 Dets 2009, 11:58

Minu mehike on nüüd pidevalt kodumaal aga ma ikkagi tean mida te tunnete. Minu mees käis eelmine aasta tööl prantsusmaal, 2 kuud tööl ja 2 nädalat kodus. Algus oli raske ja vaevaline aga selle eluga harjus ära ja pärast võttis harjumine sellega, et ta pidevalt kodus ka aega.
Mõnikord tahaks nüüd ka, et ta kaugemal tööl käiks, saaks vahepeal vaikust ja rahu ning aega iseendale. Aga teiele kõigile ootajatele lühikest ootust, varsti on nad kodus.
minake
minake
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv : 2383
Registration date : 04/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  naxy Esm 07 Dets 2009, 10:26

No mis ma ikka nii "vaene" ... löön selja sirgu ja vapralt edasi. Plaanin isegi kodus väikese remondi ette võtta. Siis kui meest pole saan vaikselt tegutseda. Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 866508
naxy
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine  anukas Nelj 21 Jan 2010, 12:07

Minu mees töötab Soomes, käib korra kuus kodus ja kolm päeva on meiega. Seda on küll väga vähe, aga iga päev suhtleme tänuväärse Skype teel. Ta on vähemalt kursis meie tegemistega.
Kui laps sündis, sai ta meiega koos olla ainult neli päeva ja läks jälle kuuks ajaks ära Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 587224
Väga kahju on sellest, et ta ei näe oma lapse arengut ja edusamme.
Rahalistel kaalutlustel elan lapsega oma vanemate juures. Nad on väga palju mind aidanud Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 633777
Eks kaugustel on ka omad plussid. Mehega on meil läbisaamine suurepärane Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 547149
anukas
anukas

Postituste arv : 108
Registration date : 10/01/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine  Kaja Nelj 21 Jan 2010, 12:35

Mul töötab ka mees Soomes. Korraga on ta ära 3-4 nädalat, vahel ka 5. Ja kodus on ühe nädala kaupa (jõulude ajal oli 2 nädalat Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 866508). Nüüd olen ka ära harjunud, kuigi nii tahaks teda koju. Loodame, et varsti on siin rohkem tööd ja siis enam meest minema ei lase. Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 824600
Jah, ja jumal tänatud, et internet on olemas. Sest telefoni teel läheks suhtlemine väga kalliks. Emmed, kelle laste issid töötavad välismaal! 633777
Kaja
Kaja
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv : 1292

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3 1, 2, 3  Next

Tagasi üles

- Similar topics